IKI:n syksy Jyväskylässä on mennyt vauhdikkaasti eteenpäin etätoimistoissa ja IKI-kahveja on järjestetty webinaareina. Aiemmin kerättyjä käytänteitä on annettu testattavaksi IKI-verkostolle ja samaan aikaan kielikasvattajien haastatteluita sekä tutkimustyötä on jatkettu. Kerätyistä käytänteistä on kirjoitettu aktiviteettikuvauksia sekä ensimmäisiä kuvauspaketteja on jaettu hankkeen kotisivuilla. Hanke on lisäksi jatkanut viikottaisten IKI-vinkkien jakamista. IKI-vinkit on koottu myös hankkeen kotisivuille, josta niihin pääsee myös tutustumaan. 

Etätapahtumia on järjestetty syys-marraskuussa ja joulukuussa järjestettiin jo perinteinen IKI-seminaari etänä. Tapahtumien teemat ovat pyörineet syksyn aikana ammatillisen kehittymisen ja työyhteisön kehittämisen ympärillä. Syyskuussa Anne Martin tutustutti luovan kirjoittamisen saloihin ja pohdimme tämän työtavan hyödyntämistä oman ammatillisen kehittymisen tukena. Lokakuun kahveilla prof. Hannu L.T. Heikkinen johdatti vertaisoppimisen teemaan ja yhdessä mietittiin mahdollisia kehittymisen kohteita. Marraskuussa suunniteltiin oman ammatillisen polun kehittämiskohtia sekä seuraavia askeleita kielikasvatuksen kehittämiseen liittyen. Seminaarissa taas kuultiin hankkeen partnereiden sekä opettajaopiskelijoiden kokemuksista hankeyhteistyöhön liittyen.  

Tulevana keväänä IKI-hanke haluaa jatkaa kielikasvatuksen kehittämistyötä ja suunnitelmana on jalkauttaa tutut IKI-kahvit kouluihin ja päiväkoteihin. Näin IKI-kahvit voisivat tulla oman työyhteisön kahvipöytään tai käytäville ja innostaa kielikasvatuksen kehittämiseen. Lisätietoja on tulossa alkuvuodesta. Loppukeväästä hanke on julkaisemassa hankkeen loppujulkaisun, joka tarjoaa työkaluja, ideoita ja periaatteita innovatiivisen kielikasvatuksen kehittämistyöhön. Näiden lisäksi hanke jatkaa keväällä yhteistyötä yliopiston sisällä yhteistyötä opiskelijoiden ja opettajien kanssa.  

Vielä kannattaa siis pysyä mukana ja seurata hankkeen viestintää hankkeen viimeisenä lukukautena.  

Jyväskylän yliopiston IKI-tiimi haluaa toivottaa rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa ja inspiroivaa uutta vuotta 2021! 

Kategoriat: Ajankohtaista

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *